Τετάρτη, 1 Μαΐου 2013Πρόγραμμα 6ήμερης Προσκυνηματικής Εκδρομής στη Μυτιλήνη


 ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΕΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
«RANIA TOURS»
ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ 53 ΠΑΤΡΑ
Tηλ.: 2610 425814  Fax: 2610 422360ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΘΕΟΛΟΓΩΝ
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΑΤΡΩΝ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ
ΠΕΜΠΤΗ 4/7/2013:
 Αναχώρηση από Πάτρα για Πειραιά από Πλατεία Ομονοίας ώρα 16:30μ.μ. όπου θα επιβιβαστούμε στο πλοίο BLEU STAR PATMOS και ώρα 21:00μ.μ. για την ωραία Μυτιλήνη, προορισμό της καλοκαιρινής μας απόδρασης. Αφού τακτοποιηθούμε στις καμπίνες μας επιστρέφουμε όλοι σε κάποιο από τα καταστρώματα του πλοίου για την γλυκιά καλοκαιρινή βράδια που μας περιμένει μέχρι την βραδινή ξεκούραση μας.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5/7/2013:

Άφιξη στο λιμάνι της Μυτιλήνης στις 07:30π.μ. για να κατευθυνθούμε προς το ξενοδοχείο μας Silver Bay Hotel 3 * όπου θα πάρουμε πρωινό πριν την ημερήσια απόδραση μας και γνωριμία με το νησί όπου θα αναχωρήσουμε για το χωριό Μανταμάδος με επίσκεψη στην Ιερά Μονή Αρχαγγέλου Ταξιάρχη Μιχαήλ, όπου σύμφωνα με την παράδοση ο μοναδικός μοναχός που επέζησε από τους σφαγιασθέντες μοναχούς υπό των Σαρακηνών, κατασκεύασε με χώμα και αίμα την ανάγλυφη θαυματουργεί εικόνα του Ταξιάρχη Μιχαήλ που υπάρχει μέχρι σήμερα. Εδώ φυλάσσεται το εθνικό κειμήλιο, ο Αρχιερατικός Σάκος του εθνομάρτυρα Οικουμενικού Πατριάρχη Κων/πόλεως Γρηγορίου Ε’. Θα συνεχίσουμε για την γραφικότερη Τουριστική κωμόπολη του νησιού το Μόλυβο (Μήθυμνα) όπου δεσπόζει ένα τεράστιο επιβλητικό Γενοβέζικο κάστρο, και θα κατηφορίσουμε μέσα στα πέτρινα σπίτια και τους ιδιαίτερους δρόμους της, μέχρι το λιμανάκι με τα γραφικά ταβερνάκια. Σε 2 χιλιόμετρα θα βρεθούμε στο πιο τουριστικό μέρος του νησιού την παραλιακή Πέτρα, που πήρε το όνομα της από τον βράχο που βρίσκεται εκεί. Επίσκεψη στην εκκλησία της Παναγίας της Γλυκοφιλούσας, στην κορυφή του βράχου. Έπειτα θα έχουμε την ευκαιρία για το μεσημεριανό μας γεύμα. Επόμενη επίσκεψη μας είναι η Ανδρική Ιερά Μονή Λειμώνος που αποτελεί το διαμάντι του νήσου. Θα δούμε το καθολικό της μονής, το κελί του κτήτορα της μονής του Αγίου Ιγνατίου, το σκευοφυλάκιο που είναι πλούσιο σε κειμήλια, το λαϊκό μουσείο και την βιβλιοθήκη με τα πολλά χειρόγραφα της. Θησαυρός της μονής είναι η Κάρα του κτήτορα Αγίου Ιγνατίου. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση και το βράδυ περιήγηση στην πρωτεύουσα του νησιού.  

ΣΑΒΒΑΤΟ 6/7/2013:
ΜΥΤΙΛΗΝΗ: Συγκέντρωση στο χώρο του τελωνείου Μυτιλήνης στις 8:00π.μ. και μετά τον έλεγχο των διαβατηρίων ή ταυτοτήτων νέου τύπου, θα αναχωρήσουμε για το Αϊβαλί, όπου θα φθάσουμε μετά από 1 ώρα και 30 λεπτά.
ΑΪΒΑΛΗ: Στο λιμάνι του Αϊβαλί θα μας περιμένει ο ξεναγός μας για να επιβιβαστούμε σε κλιματιζόμενο πούλμαν και θα αναχωρήσουμε για την Πέργαμο.

ΠΕΡΓΑΜΟΣ: Φθάνοντας και αφού πρώτα περάσουμε από ένα εργαστήριο παραγωγής όνυχα θα επισκεφθούμε την Κόκκινη Βασιλική (Σεράπειων), το οποίο λειτούργησε κατά τους χριστιανικούς χρόνους και ως εκκλησία και μάλιστα αναφέρεται ως μια από τις επτά Εκκλησίες της Αποκαλύψεως, εν συνεχεία θα ξεναγηθούμε στο περίφημο θεραπευτήριο της αρχαιότητος το Ασκληπιείων όπου θα περπατήσουμε την Ιερά Οδό, την οδό περιπάτου, θα δούμε την Ιερά Πηγή το αρχαίο θέατρο, το ναό Τελεσφόρου – Υγείας και την οδό με τα μαγαζιά. Μετά το τέλος της ξενάγησης θα γευματίσουμε σε παραδοσιακή ταβέρνα της Περγάμου και εν συνεχεία θα πάρουμε το δρόμο προς το Αϊβαλί.

ΑΪΒΑΛΙ: Στο Αϊβαλί, πατρίδα του Φώτη Κόντογλου (Λαϊκού ζωγράφου και συγγραφέα) θα έχουμε ελεύθερο χρόνο όπου μπορούμε να δούμε μερικά παλιά ελληνικά σπίτια και τις εκκλησίες Άγιος Γεώργιος και Ταξιάρχης έως την αναχώρηση μας 18:00 και κάνοντας ψώνια στην παραδοσιακή αγορά του Αϊβαλί. Επιστροφή στην Μυτιλήνη 19:30. Φαγητό στην πόλη και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, με εντυπωσιακές εικόνες και ιδιαίτερα συναισθήματα.

ΚΥΡΙΑΚΗ 7/7/2013:          

Αφού πάρουμε πρωινό θα αναχωρήσουμε για την Θέρμη με επίσκεψη και εκκλησιασμό στο γυναικείο μοναστήρι των θαυματουργών νεοφανών Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης. Στην εκκλησία βρίσκονται οι τάφοι, στους οποίους οι Μάρτυρες μαρτύρησαν στα χέρια των Τούρκων.  Αναχώρηση κατόπιν του προσκυνήματος μας από την Μονή του Αγίου Ραφαήλ και επίσκεψη στην πιο όμορφη μεσόγεια κωμόπολη του νησιού, την Αγιάσο όπου βρίσκεται ο ναός της Κοιμήσεως της Παναγίας. Μέσα στο ναό φυλάσσεται η περίφημη εικόνα της Παναγίας της Αγίας Σιών που έφερε από τα Ιεροσόλυμα ο Ιερομόναχος Αγάθων ο Εφέσιος κατά την εποχή της εικονομαχίας (είναι μια από τις τρεις εικόνες που αγιογράφησε ο Ευαγγελιστής Λουκάς). Επιστροφή στο ξενοδοχείο και βραδινή βόλτα στην πόλη για να απολαύσουμε τις ομορφιές της Μυτιλήνης με τους ιδιαίτερους ουζομεζέδες.

ΔΕΥΤΕΡΑ 8/7/2013:
Μετά το πρωινό θα επισκεφτούμε τον περίτεχνο Βυζαντινού ρυθμού σταυροεπίστεγο ναό του Ταξιάρχη Μιχαήλ στο Καγιάνη, με πανοραμική θέα όλη την πόλη της Μυτιλήνης. Κατόπιν θα δούμε στην πρωτεύουσα του νησιού :
·       
Τον επιβλητικό ναό που είναι αφιερωμένος στον Άγιο Θεράποντα, επίσκοπο Κύπρου,  και το Βυζαντινό εκκλησιαστικό μουσείο που φιλοξενεί εκκλησιαστικά κειμήλια, σκεύη μεγάλης αξίας, σπάνια χειρόγραφα και παλιά Βυζαντινά βιβλία.
·        Τον μητροπολιτικό ναό του Αγίου Αθανασίου όπου φυλάσσεται  ακέραιο το σκήνωμα του Άγιου Θεοδώρου του Βυζαντίου, πολιούχου της Μυτιλήνης. Επίσης θα δούμε περιμετρικά το αρχαίο Βυζαντινό κάστρο, κτίσμα του αυτοκράτορα Ιουστινιανού. Στην συνέχεια ελεύθερος χρόνος στην πόλη της Μυτιλήνης για το μεσημεριανό μας γεύμα και τα απαραίτητα ψώνια-αναμνηστικά δώρα. Επιβίβαση στο πλοίο BLEU STAR PATMOS και ώρα 20:00μ.μ. για να πάρουμε το δρόμο της επιστροφής στον Πειραιά.

ΤΡΙΤΗ 9/1/2013:
Άφιξη στον Πειραιά στις 06:30π.μ. επιβίβαση στο λεωφορείο και επιστροφή στην πόλη μας.


Τιμή εισιτηρίου κατ’ άτομο: 330 €
Επιβάρυνση σε δίκλινη καμπίνα: 25 €


ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
Ø  Ακτοπλοϊκά εισιτήρια ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΜΥΤΙΛΗΝΗ και επιστροφή  σε τετράκλινες καμπίνες
Ø  Τρείς (3) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο Silver Bay Hotel 3 * σε δίκλινα και τρίκλινα δωμάτια με πρωινό
Ø  Ακτοπλοϊκά εισιτήρια ΜΥΤΙΛΗΝΗ – ΑΪΒΑΛΙ (μετ’ επιστροφής).
Ø  Ξενάγηση στους αρχαιολογικούς χώρους (ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ) της Περγάμου.
Ø  Μεταφορές και περιηγήσεις με κλιματιζόμενο πούλμαν.
Ø  Μεσημεριανό γεύμα σε ταβέρνα της Περγάμου (μπουφές).
Ø  Ελληνόφωνος ξεναγός.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
Ø  Κάθε είδος ποτά αναψυκτικά
Ø  Εισιτήριο εισόδου στον αρχαιολογικό χώρο Ασκληπιείο.(7€)

Δηλώσεις συμμετοχής στην πρόεδρο του Συλλόγου κ. Δήμητρα Κόρδα μέχρι 10/6/2013
Προκαταβολή 130 €
Εξόφληση στις 28/6/2013 στον «Πρωτόκλητο», Μιαούλη 68

Τηλέφωνα επικοινωνίας : 2610 337347 ή 6980 258110

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δείτε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...