Δευτέρα, 2 Φεβρουαρίου 2015

Κουρά Μοναχού Παρθενίου στην Ιερά Μονή Ομπλού

                                                                       
   Μεγάλη τιμή,χαρά και ευλογία για την τοπική μας εκκλησία και κοινωνία αλλά ιδιαιτέρως για το τοπικό Παράρτημα της Π.Ε.Θ. Πατρών όπου ο Πρώην Γεν.Γραμματέας του Συλλόγου μας κατά κόσμον Χρήστος Μπαλάσκας,εκάρη Μοναχός την 10 Ιανουαρίου στην Πανσεβάσμια Ιερά Μονή Εισοδείων Θεοτόκου Ομπλού ,μετά τον Αρχιερατικό Εσπερινό από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών κ.κ.Χρυσόστομο,με το όνομα Παρθένιος.
  Μέσα σε ένα ιδιαίτερα λαμπρό και κατανυκτικό κλίμα πανηγύρισε με ποικιλόμορφη λειτουργική ιδιαιτερότητα ουρανός και γη υπό τον Σεπτό Ποιμενάρχη μας.Στη διάρκεια του Εσπερινού και της Μοναχικής κουράς παρευρίσκετο ο Επίσκοπος Κερνίτσης κ.Χρύσανθος ο οποίος συμμετείχε καθώς και ο καθηγούμενος Ιεράς Μονής Γηροκομείου και Πρώην Πρωτοσύγγελος Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών π.Συμεών Χατζής,ο Πρωτοσύγγελος της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών ο καθηγούμενος Ιεράς Μονής Αγίων Πάντων Τριταίας π.Αρτέμιος Αργυρόπουλος,πλειάδα Μοναχών,Μοναζουσών,κληρικών και λαικών.
   Ο Οσιολογιώτατος π.Παρθένιος ενετάχθη στην ευλογημένη Μοναστική Αδελφότητα της Ιεράς Μονής Ομπλού,διακρινόμενος από άρτια Πανεπιστημιακή Θεολογική κατάρτιση και ορθόδοξο εκκλησιαστικό ήθος.Λάμπρυνε το Παράρτημα της Π.Ε.Θ. Πατρών όπου υπηρέτησε με μεγάλη επιτυχία.Ιδιαίτερα χαρισματικός,σεμνός,υπομονετικός,πράος και οργανωτικός με περίσσεια αγάπη ανταποκρινόταν σε όλες τις δραστηριότητες του Συλλόγου μας.
   Οι προσευχές όλων μας θα συνοδεύουν τον π.Παρθένιο στη νέα του Μοναχική πορεία, η οποία του ευχόμεθα να είναι Θεάρεστη και πολύκαρπη,ευαρεστώντας Θεό και ανθρώπους.
 
                                                               Δήμητρα Κόρδα-Κωτσάκη
                                                   Πρόεδρος  Παραρτήματος Π.Ε.Θ Πατρών
            
 
 
 
                        
                        Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό
 
 
 


 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δείτε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...