Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Από την εκδρομή μας στο Βόλο!

   Την 19η - 20η Οκτωβρίου το εν Πάτραις παράρτημα της Πανελληνίου Ενώσεως Θεολόγων, πραγματοποίησε διήμερη εκδρομή στο Πήλιο και το Βόλο.
   Ξεχωριστή θέση κατέχουν όλα τα παραδοσιακά Πηλιορείτικα χωριά, κατάφυτα από δάση με πανύψηλες οξιές, βελανιδιές, πλατάνια, αγριοκαστανιές , δασική πεύκη καθώς και συστάδες υβριδογενούς ελάτης. Το Πήλιο δεν έχει εποχή που να μην αποτελεί αφορμή για να παραδοθείς στη φυσική ομορφιά του. Ο Βόλος με την πλούσια ιστορία και κουλτούρα, διατηρεί μέχρι σήμερα τη χλιδή αλλοτινών καιρών. Είναι πολλά τα γραφικά στοιχεία της πόλης και άλλες τόσες οι γεύσεις που παντρεύουν αυτό το μοναδικό φυσικό πλούτο του βουνού και της θάλασσας.
Εξαιρετικής σημασίας είναι οι ιδιαίτερες Μοναστικές κοινότητες στο Πήλιο, που αποτελούν πνευματικές οάσεις στο σύγχρονο κόσμο. Το Παράρτημα της ΠΕΘ Πατρών επισκέφθηκε την Ι.Μ. Παναγίας Κάτω Ξενιάς. Δεσπόζουσα θέση στον ιερό αυτό χώρο κατέχει η θαυματουργός εικόνα της Παναγίας Ξενιάς, η οποία αποτελεί την Έφορο, την Προστάτιδα και καταφυγή όλων των πιστών.
   Η Ηγουμένη Νυμφοδώρα με πολύ αγάπη μας φιλοξένησε στην Ι. Μονή, αφού προσκυνήσαμε τμήμα της Τιμίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου, που φυλάσσεται εκαί και λειψανα Αγίων.
Η Κυριακάτικη Θεία Λειτουργία έγινε στο Μετόχι της Ιεράς Μονής Φιλοθέου του Αγίου Όρους στην Ι. Μονή Οδηγήτριας.


   Η Ι. Μονή ιδρύθηκε το 1961 με την οσιοτάτη μακαριστή γερόντισσα Μακρίνα. Την πνευματική καθοδήγηση της Μονής ανέλαβε ο Γέροντας της Ι. Μ. Φιλοθέου Εφραίμ, ο οποίος σήμερα ζει και διακονεί την Ορθοδοξία στην Αριζόνα της Αμερικής.Στο ευλογημένο αυτό μοναστήρι είχαμε την ευκαιρία να βιώσουμε κατά το Αγιορείτικο τυπικό την Θεία Λειτουργία και στη συνλεχεια ν΄ακούσουμε λόγους πνευματικής ωφελείας από τον μοναχό π. Γεώργιο, αδελφό της Ι. Μονής Φιλοθέου κατά τη διάρκεια εκκλησιαστικού κεράσματος.
Ξεχωριστή ήταν και η παρουσία της Γερόντισσας Θεοφανούς, όπου μέσα από την πνευματική καθοδήγησή της ανθεί πνευματικά η Ιερά Μονή. 
Ιδιαίτερη ήταν η συνάντηση των θεολόγων της Πάτρας σε επίπεδο θεολογικό αλλά και σε ποικιλομορφία εδεσμάτων σε τσιπουράδικα του Βόλου, όπου είχαμε Αβραμιαία φιλοξενία από την εκλεκτή συνάδελφο και φίλη Κατερίνα Κολοκοτρώνη. Πολύ την ευχαριστούμε!!
   Πολλές οι ευλογίες και οι δωρεές της χάρης του Θεού, μέσα α΄αυτό το διήμερο. Ας ελπίσουμε και στο μέλλον να πραγματοποιήσουμε ανάλογες αποδράσεις εκκλησιαστικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος.                  
                                                Η Πρόεδρος
                                         Δήμητρα Κόρδα - Κωτσάκη



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δείτε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...