Δευτέρα, 9 Νοεμβρίου 2015

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΕΝΩΣΗ ΘΕΟΛΟΓΩΝ
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΑΤΡΩΝ
ΜΙΑΟΥΛΗ 68


        Την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015, το Τοπικό Παράρτημα της Πανελληνίου Ενώσεως Θεολόγων, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου επισφραγίζοντας τον κύκλο των φετινών  εκδηλώσεων του Συλλόγου διοργάνωσε μια λαμπρή εκδήλωση στο πνευματικό κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Νεκταρίου Πατρών, με ομιλητή τον διακεκριμένο π. Σχολικό Σύμβουλο Θεολόγων κ. Σωκράτη Νίκα με θέμα: « Γνήσιες και μη γνήσιες μορφές πατρότητας». Μνήμη Αλέξανδρου Κοσμόπουλου.
        Στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου, είχαμε την ιδιαίτερη τιμή και χαρά ν’ ακούσουμε την εμπεριστατωμένη και μυσταγωγική εισήγηση του ομιλητή, η οποία εξέπληξε το πολυπληθές ακροατήριο. Τον  ομιλητή προλόγησε η Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Δήμητρα Κόρδα – Κωστάκη αναφερόμενη στην προσφορά του κ. Νίκα στην τοπική μας Εκκλησία και κοινωνία και από την συγγραφική του δράση τόσο σε μορφωτικό, παιδαγωγικό, διδακτικό και θεολογικό επίπεδο, όσο και σε αρκετά βοηθήματα και σχολικά εγχειρίδια. Στην συνέχεια ο ομιλητής αναφέρθηκε εισαγωγικά με πολύ συγκινητικά λόγια στο πολύ σημαντικό εκπαιδευτικό έργο του Αλέξανδρου Κοσμόπουλου και στην όλη του προσφορά στην παιδαγωγική επιστήμη. Στην παρουσίαση του θέματος του εξέθεσε με πολύ ωραίο τρόπο τις μορφές ενός λαθεμένου πατρικού ρόλου όπως ο ανώριμος πατέρας, ο αυταρχικός, ο δογματικός, ο συντηρητικός και ο συγκρουσιακός με τα παιδιά του. Στην συνέχεια ανέπτυξε με την ίδια χάρη, τις μορφές ενός υγιούς και αληθινού πατρικού ρόλου που είναι ο πατέρας που αποδέχεται τον πατρικό του ρόλο που κατανοεί την εξέλιξη του παιδιού του είναι πατέρας ευθύνης φίλος των παιδιών του με εσωτερικό κύρος. Ιδιαίτερη εντύπωση έκανε η αναφορά στη παραβολή του Σπλαχνικού Πατέρα του Ευαγγελίου. Εκεί τόνισε ότι ο πατέρας της παραβολής  αγαπάει τα παιδιά του, το καθένα με ξεχωριστό τρόπο. Είναι πατέρας δικαιοσύνης, ελευθερίας και ξέρει να περιμένει την ωριμότητα του παιδιού του. Τέλος κατέληξε ότι ένας τέτοιος πατέρας είναι τελικά ζωντανός στην ψυχή του παιδιού του και όταν αυτό φεύγει από το σπίτι και ζει τη δική του προσωπική περιπέτεια. Η συγκίνηση δε στο ακροατήριο ήταν μεγάλη, όταν ο ομιλητής είπε ότι το θέμα του ήταν φόρος τιμής στον πατέρα του και στους πατεράδες γονείς των ακροατών του. Σ’ αυτούς που ενώ χαρές τους προκαλέσαμε δεν τους είπαμε ‘’Σ’  ευχαριστώ πατέρα και μητέρα, για όσα κάνατε για μένα ΄΄.  Την εκδήλωση έκλεισε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος, ο οποίος μετέφερε τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας.
    Μετά το πέρας της εισήγησης ακολούθησε δεξίωση μέσα σε μια ιδιαίτερα ζεστή ατμόσφαιρα επικοινωνίας και απόλαυσης εδεσμάτων.
      Ευχαριστούμε πολύ τον εξαίρετο και ιδιαίτερα χαρισματικό επιστήμονα αλλά και άνθρωπο κ. Σωκράτη Νίκα αλλά και τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Κερνίτσης κ. Χρύσανθο, Διευθυντή του Ραδιοφωνικού και Τηλεοπτικού Σταθμού της Μητροπόλεως Πατρών ο οποίος παντού είναι αρωγός στις προσπάθειές μας και καλύπτει όλες μας τις εκδηλώσεις. Ακόμη ευχαριστούμε την πρεσβυτέρα κ. Ευγενία Σερέτη για το εξαιρετικό φωτογραφικό υλικό που μας παραχώρησε αφιλοκερδώς. Τέλος ευχαριστούμε την κ. Εύη Κρίκη για την προσφορά των εδεσμάτων (ιδιοκτήτρια της ταβέρνας ΚΡΗΝΗ)    
      

Η Πρόεδρος                                                                                                
Δήμητρα Κόρδα – Κωτσάκη


                                    Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό


                                                    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δείτε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...