Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

''Προσκυνηματική εκδρομή του εν Πάτραις Παραρτήματος της Π.Ε.Θ. Πατρών, στην Παναγία Σουμελά-Φλώρινα-Μικρή Πρέσπα-Μεγάλη Πρέσπα-Καστοριά-Μέτσοβο''
    Το εν Πάτραις Παράρτημα της Π.Ε.Θ. Πατρών, πραγματοποίησε τριήμερη προσκυνηματικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος εκδρομή σε: Παναγία Σουμελά-Φλώρινα-Μικρή Πρέσπα (Άγιος Αχίλειος) - Μεγάλη Πρέσπα (με ιδιαίτερο πέρασμα στα παλιά παράκτια ασκητήρια της λίμνης. Επόμενος σταθμός Καστοριά, όπου θαυμάσαμε τα καταπληκτικά αρχοντικά της πόλης που έκτισαν φημισμένοι λαϊκοί τεχνίτες.
    Την Κυριακή πραγματοποιήθηκε εκκλησιασμός στην Πανσεβάσμια Ιστορική Μονή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Μικρόκαστρο Κοζάνης. Είχαμε την Ευλογία να λειτουργηθούμε Μοναστηριακά και στη συνέχεια να ξεναγηθούμε στους όμορφους χώρους της Μονής. Μετά το ανάλογο εκκλησιαστικό κέρασμα η δραστήρια Αξία Καθηγουμένη Θεολογία Μοναχή με την άρτια θεολογική και φιλολογική της κατάρτιση αλλά και την μοναχική της εμπειρία, μας ανέπτυξε το ρόλο της Μονής διαχρονικά για την περιοχή και αναφέρθηκε στα πολλά θαύματά Της.
     Τελευταίος σταθμός το Μέτσοβο με τον Ι. Ναό της Αγίας Παρασκευής και την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του. Και σ' αυτή την εκδρομή είχαμε την ιδιαίτερη τιμή και χαρά εκτός των Θεολόγων Συναδέλφων να είναι μαζί μας οι Σχολικοί Σύμβουλοι Θεολόγων ο Αξιότιμος κ. Σωκράτης Νίκας και ο νυν κ. Δημήτρης Δημακόπουλος, όπου με τις παρεμβάσεις τους δημιούργησαν θετικό κλήμα και βοήθησαν στον εμπλουτισμό την ενημέρωσης των συμμετεχόντων. Επίσης είχαμε άψογα στελέχη της εκπαίδευσης και πολλούς καλούς φίλους που συμμετέχουν στη πλειοψηφία στις εκδηλώσεις του Συλλόγου μας.
    Τέλος, όπως και σε προηγούμενες εκδρομές και αυτή η εκδρομή στον απολογισμό που κάναμε αλλά και στις γενικότερες αναμνήσεις που μας άφησε, κρίναμε ότι ήταν η πιο πετυχημένη εκδρομή αφού όλα ήταν άψογα διοργανωμένα.
Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό


















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δείτε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...